Tryklåsproteser – en moderne tandløsning

Det kan ske, at man mister enten én eller flere tænder i løbet af sit liv. Det kan der være mange årsager til. Måske har man ikke passet sine tænder godt nok, måske skyldes det en ulykke. Uanset hvad det skyldes, er det aldrig en rar situation at miste sine tænder, men heldigvis er teknologien kommet så langt, at gebisset ikke længere er den eneste udvej for at få et velfungerende, kunstigt sæt tænder.

Fastsiddende vs. løse proteser

Der er forskellige typer proteser, og alt efter hvor mange tænder du mangler, kan løsningen være erstatningstænder i form af enten del- eller helproteser. En delprotese kan bruges, hvis du kun mangler enkelte tænder. Hvis du er så uheldig, at ingen af dine egne tænder kan reddes, så vil en helprotese være løsningen.

Har du ikke flere tænder tilbage i munden, som protesen kan fastgøres på, kan den i visse tilfælde have svært ved at sidde ordentligt fast. Især proteser i undermunden kan volde gener eller besvær, fordi de virker løse på grund af et manglende fast fundament.

Fordelen ved tryklåsproteser

Det er ikke rart, hvis ens protese ikke sidder helt fast. Udover at det kan give problemer med at tygge maden ordentligt, kan mange også ende med konstant at bekymre sig om, hvorvidt protesen falder ud, når de er ude blandt andre mennesker.

For at komme det problem til livs, kan du i stedet få monteret tryklåse i kæberne. Det lyder voldsomt, men reelt er det blot kunstige tandrødder, der sørger for at holde protesen på plads. For de fleste mennesker giver det større sikkerhed og komfort.

Normalt kræver fremstilling af proteser en henvisning til en tandtekniker, men hos os kan du faktisk få foretaget hele behandlingsforløbet i klinikken, da vi har en protesespecialist tilknyttet. På den måde kan du spare både tid og penge på behandlingen.

 

Leave a reply