Tilskud til tandpleje

Måske er du ikke klar over det, men hvis du modtager kontanthjælp, er på revalideringsydelse, ledighedsydelse eller modtager uddannelseshjælp, kan du faktisk få tilskud til tandlægebehandlinger på op til 10.000 kr. I vores klinik giver vi også studierabat på de frie ydelser til studerende på SU, hvis du kan fremvise gyldigt studiekort. Selvom du tilhører en af de grupper, der modtager tilskud til tandlægebehandlinger, skal du stadig betale noget af ydelsen selv. Hvor meget du skal betale afhænger af din alder.

Hvis du er 18-24 år, skal du kun betale op til 600 kr. om året for tandbehandlinger, der koster op til 10.000 kr. Selvom du gennemgår flere behandlinger, skal du stadig kun betale 600 kr. om året.

Er du over 25 år, skal du betale 600 kr. om året og 35% af regninger på op til 10.000 kr. Du må stadig gerne gennemgå flere behandlingsforløb for de 600 kr., men for hver behandling skal du betale 35% af behandlingens pris.

Er du 25-29 år og modtager du uddannelseshjælp men ikke aktivitetshjælp, gælder de samme regler som hvis du var under 25 år, nemlig at du kun skal betale 600 kr. om året for tandlægebehandlinger.

Tilskuddet gælder for alle nødvendige tandbehandlinger, det vil sige at kosmetiske behandlinger som blegning af tænder eller tandregulering ikke er med i ordningen. Du behøver ikke at få godkendt behandlingen af kommunen på forhånd, så længe den samlede pris ikke overstiger 10.000 kr. Hvis du tilhører en af de grupper, der har ret til tilskud, skal du blot bede din kommune om dokumentation, inden du bestiller tid hos os. Dokumentationen skal du naturligvis medbringe, når du dukker op til behandlingen. Hvis du er kontanthjælpsmodtager, vil du således kunne få adgang til tandbehandling, selvom du har begrænsede økonomiske midler.

Leave a reply