Tandregulering kan give sundere tænder

De fleste mennesker vil gerne have et pænt smil. I dag tager vi det for givet at have flotte tænder, der er hvide og lige. Det giver netop et flot smil og samtidig er det et tegn på sundhed. Mange af os fik rettet tænder, da vi var børn for at kunne få lige tandrækker, hvor tænder sidder på række og ikke stritter i hver sin retning. Det er dog ikke alle, der fik den mulighed, og som voksen synes man måske ikke det er lige sjovt at bære rundt på et tandsæt, hvor flere af tænderne sidder skævt.

Udover at det med nutidens skønhedsidealer ikke anses for særlig pænt, kan det også gøre det mere besværligt at komme ind i alle kroge, når man børste tænder, og det kan gøre det sværere at holde tænderne ordentligt rene og sunde. Derfor kan det være en god løsning at få rettet tænder, selvom man ikke er barn længere.

Mange voksne viger tilbage for kosmetisk tandregulering, fordi de ikke har lyst til at tilbringe halve eller hele år med en skæmmende ’togskinne’ som deres kammerater bar rundt på i skoletiden. Heldigvis er det i dag muligt at få en bøjle til tænderne, der både er effektiv og samtidig kan bæres diskret. På vores klinik benytter vi tre forskellige typer metoder, der hver har store fordele.

LiteWire er en fastmonteret bøjle, der er gennemsigtig. Bøjlen har den store fordel, at den retter tænderne forbløffende hurtigt, samt den ikke påvirker talen, da bøjlen kun sidder udvendig på tænderne. Den kan bruges til at rette skæve fortænder, og behandlinger med denne type bøjle kan normalt overstås på et halvt år.

Iman Aligner er en rigtig god bøjle til at rette skæve fortænder i både over- og undermunden. Den arbejder hurtigt, så det typisk kun tager 6-16 uger at få rettet tænder. Den er aftagelig, så du vil kunne fjerne den ved særlige lejligheder, selvom vi selvfølgelig anbefaler, at du bærer den så meget som muligt for et hurtigere resultat.

ClearAligner kombinerer det bedste fra de to foregående bøjletyper. Den er gennemsigtig og diskret ligesom LiteWire, og er aftagelig ligesom Iman Aligner. ClearAligner består af en serie bøjleskinner, der bliver specialfremstillet til dine tænder og over en periode gradvist skubber dine tænder på plads i munden.

Overvejer du at få rettet tænder, kan vi hjælpe dig med at vælge den type bøjle, der passer bedst til netop din situation. Kontakt os for et uforpligtende tilbud eller for at få en tid til en undersøgelse, så finder vi den bedste løsning til dine tænder.

Leave a reply