Tandimplantater kan give dig tænderne tilbage

Hvis man mister sine tænder, har man i dag teknologien på sin side. Selvom de oprindelige tænder ikke vokser ud igen, kan man alligevel få genopbygget et tandsæt, der føles og ser ud på stort set samme måde som ens rigtige tænder. De kunstige tænder fungerer endda som ægte tænder, og omgivelserne vil ikke kunne se forskel.

Det kan gøres ved hjælp af tandimplantater, der i modsætning til proteser har den fordel, at de sidder fast på kæben, så man derved undgår den ubehagelige fornemmelse af, at tænderne nærmest skøjter rundt i munden.

Hvad er et implantat?

Et tandimplantat er en kunstig tand med en rod af titanium, som bliver sat ind i kæben. På den måde kan implantatet vokse fast på kæben præcis som en rigtig tand. Når implantatet først er groet fast, kan det danne et fundament for en eller flere kunstige tænder. Ikke nok med at det rent kosmetisk ser pænere ud at have en erstatningstand end at mangle en af sine tænder, er det også med til at stabiliserer hele tandsættet, hvis man får indsat et implantat. Når der mangler en tand, som ikke bliver erstattet, vil kæbens knogle, under den manglende tand, langsomt svinde ind.

Sådan foregår behandlingen

Man kan få indsat implantater, uanset om man kun mangler enkelte tænder, eller hvis det er hele tandsættet, der skal erstattes. Hvis alle tænder i over- eller undermund er væk, kan man få indsat implantater enten som en fastsiddende bro, eller i form af en tryklåsprotese, som kan tages ud og sættes fast i munden efter behov. På vores klinik udfører vi behandlingen gennem en nænsom operation, hvor patienten sjældent mærker ubehag. Vi bruger kun implantater af høj kvalitet, som er robuste nok til at holde i mange år. Du kan læse mere om proceduren her.

Leave a reply