Hvad indebærer rodbehandling?

Rodbehandling foretages, hvis der er opstået betændelse i selve nerven på en af dine tænder. Tændernes nerver kan dø, og selvom det ikke sker så tit, er det alvorligt hvis det gør. Der kan opstå betændelse i en tandnerve, hvis du har huller i tænderne, der når helt ned til tandbenet. Så kan bakterierne trænge ned til selve nerven, og derved opstår der en betændelsestilstand. Ofte resulterer det i, at den pågældende nerve dør, men uanset hvad kræver det, at man fjerner selve nerven, så skaden ikke breder sig til kæbeknoglen.

Smertefri og skånsom

Det er omfattende og kan virke skræmmende at få foretaget en rodbehandling. I gamle dage kunne behandlingen være ret smertefuld, men med moderne teknologi er det heldigvis blevet meget lettere. Skal du have foretaget behandlingen, vil du få en effektiv bedøvelse, så du ikke har smerter undervejs. Rodbehandlingen foregår ved, at man borer gennem tanden og ned til nerven ved tandroden. Dernæst fjernes den betændte nerve og andet inficeret væv. Den tand, som nerven tilhører, slipper desværre ikke uden et hul, da det er den eneste måde, man kan få adgang til nerven på. Derfor skal tanden efterfølgende repareres, som regel i form af en plastfyldning.

Selvom rodbehandling er en større operation, kan vi på vores klinik tilbyde rodbehandling med den nyeste teknologi, som formindsker risikoen for komplikationer. Vi benytter et særligt apparat til måling af rodens længde, ligesom vi har et særligt rodinstrument til at trænge ned i selv de sværeste rodkanaler for at fjerne betændte nerver. Det gør vores rodbehandlinger mere sikre og betyder, at vi kan foretage stort set alle rodbehandlinger på egen klinik.

Forebyggelse er det bedste middel

Det bedste du selv kan gøre for at undgå betændelse i tandnerverne er ved at opretholde en god tandhygiejne og børste tænderne grundigt og regelmæssigt. Er skaden først sket, kan vi træde til med behandling, men forebyggelse er altid det bedste middel mod tandproblemer.

Leave a reply