Behandling af slidt tandsæt

Der kan være flere årsager til, at et tandsæt kan være nedslidt. En af de mest udbredte årsager er tændeskæren, også kaldet bruxisme. Mange danskere skærer tænder, selvom de måske ikke er klar over det. Det sker som regel om natten, og det foregår ved at man gentagne gange gnider tænderne mod hinanden, mens man sover. Det kan frembringe en høj lyd eller det kan være ganske lydløst. Tændeskæren resulterer ofte i kæbespændinger og hovedpine, og i slemme tilfælde kan det betyde, at tænderne bliver slidt ned.

En anden årsag til nedslidte tænder kan også skyldes en uhensigtsmæssig tandstilling, hvor tænderne ikke er blevet rettet i en tidlig alder.

Behandling for slidt tandsæt

Hvis du skærer tænder vil behandlingen som oftest bestå af en specialfremstillet bideskinne, der kan forhindre dig i at slide på tænder og belaste kæbemuskler, når du skærer tænder. Det kan også afhjælpe spændingshovedpine og søvnproblemer, der kan være generende følgevirkninger af din tændeskæren. Hvis problemet først er blevet opdaget så sent, at dine tænder er blevet udsat for stort slid, kan vi genopbygge tænderne ved hjælp af plastfyldinger, kroner og broer. Hvis du har symptomer på, at du skærer tænder, kan du altid kontakte os for at få en grundig undersøgelse og komme til bunds i problemet.

Skyldes de nedslidte tænder din tandstilling, har vi mulighed for at tilbyde dig tandregulering med Inman Aligner, LiteWire eller Invisalign, der alle er diskrete bøjler, der hurtigt skaber gode resultater.

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores behandling for nedslidte tænder eller du gerne vil bestille en tid hos os. Vi rådgiver dig gerne til den løsning, der vil skabe de bedste resultater for dig.

Leave a reply