Vore behandlinger

Forebyggende behandling

Forebyggende behandling

Forebyggende behandling

Forkæl dine tænder med effektiv forebyggelse. Forebyggelse er en god investering.
Hos Tandklinikken Dantes Plads lægger vi stor vægt på forebyggende tandpleje gennem vejledning og rådgivning omkring tandhygiejne, så skader på dine tænder og tandkød mindskes.

Ved at forebygge huller i tænderne og tandkødssygedomme kan du nemlig komme de store tandlægebehandlinger i forkøbet. Det er vores mål at du skal kunne beholde så mange tænder som muligt længst muligt.

Caries terapi

Cariesbehandling

Cariesbehandling

Caries eller huller i tænderne er den tandsygdom man bedst kender. Caries opstår når bakterier sætter sig på tandens overflade. Bakterierne producerer syre, når de omsætter sukkerstoffer fra føden, og syren laver huller i tænderne. Vil du have sunde tænder hele livet og undgå caries, kræver det en daglig indsats med børstning af tænderne og brug af tandtråd. Derudover er det vigtigt at overholder dine regelmæssige undersøgelser hos tandlægen. Tandlægen undersøger nemlig altid for caries da det kan være svært at opdage sygdommen med det blotte øje. Hvis caries opdages i den begyndende stadie, hvor der kun er tale om et overfladisk angreb i den yderste emalje behandles tanden med fluor, samt med god hjemmetandpleje. Være opmærksom på, at man ikke altid har symptomer fra tænder med caries.

Hvis caries får lov at udvikle sig og bakterier trænger et stykke ind i tandbenet (dentin) er tandlægen nødt til at bore det syge tandvæv væk, og erstatte det med en fyldning. I dag benyttes oftest plast, men er hullet større kan det blive nødvendigt med indlæg eller krone. Formålet med denne behandling er for det første at fjerne bakterierne fra området, så cariesangrebet ikke bliver større. Derefter fjerner tandlægen også det ødelagte tandvæv og laver i stedet en erstatning – fyldningen – for det mistede tandvæv. Hvis caries ikke behandles i tide, risikerer man nervebetændelse og eller at tanden knækker.

Vil du vide mere om caries kan du klikke her. 

Rødbehandling

Rodbehandling

Rodbehandling

Behov for rodbehandling opstår som regel i forbindelse med et hul i tanden (caries), der når igennem tandbenet og helt ind til nerven (pulpa). Herved trænger bakterier ind i nerven og giver betændelse. Tandnerven ligger inde i rodkanalen i midten af tandroden, og det er nerven man fjerner ved en rodbehandling.

Rodbehandling kan også blive nødvendig, hvis der tidligere har været et dybt hul i tanden, og fyldningen derfor ligger tæt på nerven, eller hvis tanden har været udsat for et traume f.eks. et slag. I tænder der er blevet behandlet med en krone, kan nerven i sjældne tilfælde dø, og her er en rodbehandling også nødvendig. I nogle tilfælde er vores eneste måde at behandle smerter fra følsomme eller revnede tænder at fjerne nerven – selvfølgelig under optimal bedøvelse. Endelig kan det være nødvendigt at rodbehandle en tand, selvom den ikke giver symptomer. Det sker nemlig ofte at en kronisk betændelse, som har været helt smertefri, viser sig tilfældigt ved en røntgenundersøgelse. En rodbehandlet tand er altid en svækket tand og der er stor risiko for, at en rodbehandlet tand kan revne og i værste fald mistes. Derfor anbefaler vi, at forstærke en rodbehandlet tand med en krone, for at sikre tanden et langt liv.

Vil du læsse mere om rodbehandling kan du klikke her.

Kirurgi

Kirurgi

Kirurgi

Vi udfører en række kirurgiske indgreb hos os. Det er alt fra tandkødsoperationer i forbindelse med parodontosebehandlinger, til fjernelse af visdomstænder, rodspidsamputationer og indsættelse af implantater.

Vi lægger vægt på at udføre smertefrie indgreb under sterile forhold.

 

Implantat

Implantater

Implantater

Tandimplantat
Det er ikke rart at miste en tand eller opleve løse proteser. I dag er det muligt at genskabe funktionen og udseendet af en eller flere mistede tænder ved hjælp af tandimplantater. Brugen af implantater til erstatning af manglende tænder er i dag helt almindelig og anerkendt. Et tandimplantat er en kunstig rod i titanium, der bliver sat ind i kæben Implantatet skal vokse fast i kæben og kan så udgøre fundamentet til en eller flere kunstige tænder. Hvis man mister en tand svinder knoglen i området. Drejer det sig om flere tænder, kan det ændre hele ansigtets udseende betydeligt.
Få smilet tilbage
Med tandimplantater kan vi genopbygge tandsættet med stort set samme udseende, følelse og funktion. Der findes flere forskellige behandlingsmuligheder. Mangler du alle tænder kan alle tænder erstattes med tandimplantater. Der kan laves en fastsiddende bro på implantater i en hel tandløs kæbe eller en aftagelig tryklåsprotese, der sidder på implantater. Indsættelse af tandimplantater foregår under lokalbedøvelse og er en meget skånsom operation, som oftest opleves helt uden ubehag. De nye tænder udformes, så de passer til dine egne tænder både i farve, størrelse og form.

På Tandklinikken Dantes Plads bruger vi en af de mest gennemprøvede og anerkendte implantatsystemer i verden, ingen kopiimplantater eller kopikomponenter og operationen forgår under steril opdækning og sterile forhold.

 

Vil du læse mere om implantater, kan du klikke her. 

Tandlægeskræk

Tandlægeskræk

Tandlægeskræk

Tandlægeskræk er et stort problem for mange mennesker!!
Hos os tager vi problemet alvorligt!!

De fleste patienter forbinder en tandlægebehandling med noget ubehageligt, der oftest skyldes en dårlig oplevelse fra en tidligere tandbehandling, måske helt tilbage fra skoletandplejen En sådan oplevelse kan fylde så meget, at et besøg hos en tandlæge er forbundet med stress, angst, svedeture og dårlige undskyldninger for at melde afbud.
Derfor vil vi gerne give dig størst mulig tryghed ved dit besøg her hos os, samt bestræbe os på at udføre al behandling smertefrit.

Vi ved godt, at mennesker i en sådan situation, ofte har taget mod til sig i lang tid. Derfor tager vi dit problem meget seriøst.
Vi tager os den tid, der er nødvendig, for at vores patienter skal føle sig trygge.

Ved dit første besøg undersøger vi som regel dine tænder uden at lave behandlinger. Du bestemmer farten, og vi indretter os på den enkeltes behov.

Det er vigtigt, at vi sammen kan oparbejde en tillid til, hvad der skal ske i din mund, og vi aftaler fra gang til gang, hvad der skal foregå.
Hvis du har lyst til at høre musik, så medbring evt. din egen Mp3 afspiller, hvor du har netop den musik, du holder af.
Når du ringer til klinikken, skal du bare fortælle, hvad det drejer sig om, så sørger de for, at vi ved besked, når du ankommer til klinikken.

Paradentose

Paradontose

Paradontose

Parodontose er en videreudvikling fra tandkødsbetændelse, som ødelægger knogle og fibre omkring tænderne.

Ubehandlet parodontose kan føre til at tænderne bliver løse og i værste fald mistes.  Men ved at holde mundhygiejnen i top, regelmæssige tandrensninger hos tandlægen og undgå tobaksforbrug gør du selv, hvad du kan for at undgå paradentose. Hvis du er ramt af nogle sygdomme som f. eks diabetes eller gigt, er du mere udsat for at udvikle paradentose og derfor bør du oftere komme til undersøgelse.

Vi kontrollerer ved undersøgelsen tænderne for paradentose. Opdages sygdommen i tide, kan den behandles.

Hvis du har fået paradentose, kan vi hjælpe dig på mange måder. Vi finder sammen ud af dit behandlingsforløb og vejleder dig om god mundhygiejne, så du undgår at paradentosen udvikler sig. På klinikken bruger vi laser, som er en ny hurtig og effektiv metode at destruere mikroorganismer på.

Vil du læse mere om parodontose, kan du klikke her. 

delos_closeup_freigegeben
Permalink Gallery

Laserbehandling

Laserbehandling

Vi tilbyder brug af laser i forskellige behandlinger. Laserbehandling er en effektiv og modern behandlingsform for bl.a. parodontose. Efter en almen parodontose behandling, dvs. en fuldstændig fjernelse af belægninger og tandsten og en dybderensning af tandkødslommerne, anvender vi laserbehandling. Laserbehandlingen ødelægger de bakterier der er tilbage i de dybe tandkødslommer, hvilket medfører at lommerne nemmere bliver infektionsfrie. Samtidig giver laseren en pæn og hurtig heling af tandkødet. Udover parodontosebehandling kan laserer anvendes effektivt som supplement ved mange behandlinger. 
Det gælder f.eks. ved 
rodbehandling, kirurgi, blister, forkølelsessår, følsomme tandhalse, tryksår fra f.eks. protester, muskel- og kæbeledssmerter og meget mere.  

Slid

Tandskæren eller bruxisme betyder at man gnider tænderne hårdt mod hinanden og er typisk ledsaget af spændinger i kæben.
At skære tænder kan give skader eller symptomer, som f.eks: Trykkende hovedpine, ondt fra kæbemuskler og kæbeled, kraftigt slid på tænderne, ømme / overfølsomme tænder.

I mange tilfælde kan en individuelt tilpasset bideskinne afhjælpe problemerne.

Hvis skaden er sket og tænderne er blevet meget slidte, kan man bygge dem op i deres oprindelige højde. Dette kan gøres på forskellige måder afhængig af situationen. Det kan f. eks være opbygning med plast eller med porcelænskroner.

 

 

Kroner og broer

Kroner & broer

Kroner & broer

Hvis du har en defekt tand, som det ikke længere er forsvarligt eller muligt at reparere med en fyldning, så det kan holde, er det nødvendigt med en krone. Kronen styrker tanden og sikrer at den ikke knækker. En krone på en tand kan sammenlignes med en kapsel, der indkapsler tanden.  Kroner fremstilles i plast, guld, rent porcelæn eller en kombination af metal og porcelæn (metal-keramik). Med en porcelænskrone får du en tand, der helt ligner en naturlig tand

Med en bro kan man erstatte en eller flere manglende tænder ved at beslibe nabotænderne som ved en krone, og bruge dem som bropiller. Mellem bropillerne opstilles de nye tænder, og forbindes fra pille til pille i samme materialer som kroner.

Som med kroner kan en høj æstetik opnås ved brug af keramik.

Kosmetisk tandbehandling

Kosmetisk behandling

Kosmetisk behandling

Kosmetisk tandbehandling kan være mange ting. Det kan være en misfarvet ældre fyldning, der skal skiftes, slidte tænder, der skal genopbygges, store mellemrum, der skal lukkes, manglende tænder, der skal erstattes, eller det kan bare være et ønske om hvidere tænder, der kan opfyldes med blegning.

Kosmetisk tandbehandling går ud på at fremstille flotte tænder som passer til dit ansigt og giver dig et flot smil.

Vi rådgiver dig om, hvilke metoder der er bedst for dig. Der er mange muligheder og kombinationer indenfor moderne kosmetisk tandbehandling, der kan få dig til at smile igen.

blegning

Blegning

Blegning

Misfarvning af tænder kan skyldes mange ting. Det kan være aflejring på tandoverfladen af farvestoffer fra mad og drikkevarer som kaffe, te og rødvin, men også visse former for medicin kan give misfarvninger.

Hos Tandklinikken Dantes Plads sikrer vi os først, at dine tænder og dit tandkød er sundt og velegnet til blegning. Først herefter kan tandblegningen indledes.

På klinikken har vi valgt at tilbyde tandblegning med Zoom, som er et grundigt afprøvet og gennemtestet produkt fra USA, og som udelukkende sælges til tandklinikker. Du kan derfor være sikker på, at behandlingen er skånsom.

Zoom fåes både som hjemmeblegning og klinikblegning.

Selve blegningen (klinikblegningen) varer omkring 45 minutter, men du skal sætte 1½-2 time af i kalenderen til blandt andet information og forberedelser.

Inkluderet i prisen er et sæt blegeskinner ,en til overmunden og en til undermunden,  til senere brug ved en eventuel hjemmeblegning.

 

Hjemmeblegning er et andet alternativ for at få et hvidere smil.

Det foregår på den måde, at vi tager et aftryk af dine tænder, og på klinikkens eget laboratorium  fremstiller blegeskinner, der er lavet individuelt til din tandsæt.

Skinnen skal du bruge hjemme sammen med et tilhørende blegningsmiddel efter grundig instruktion på klinikken. Vi kontrollerer løbende blegningen, når du kommer til tjek på klinikken.

Kontakt os for en konsultation, hvor du kan høre mere om mulighederne for tandblegning.

Kosmetisk tandretning

Tandretning

Tandretning

Inman Aligner
Inman Aligner er en perfekte løsning for regulering af skæve fortænder. Behandlingen er hurtig, sikker og økonomisk fordelagtig. Med Inman Aligner kan dine fortænder blive rettet i løbet af ganske kort tid, typisk mellem 6-16 uger. Og fordi det er en aftagelig bøjle, der kan tages ud, passer Inman Aligner nemt ind i din hverdag og livsstil.
Inman Aligner har to fjederbelastede buer-foran og bagved dine fortænder-hvilket skaber et nænsomt tryk, der leder dine tænder ind i en mere optimal position. Når tandreguleringen er færdig, bruges en retainer typisk til at undgå tilbagefald.
Inman Aligner er designet til at behandle fortænder i over-og underkæben.

Du kan læse mere om Inman Aligner her. 
.
                        Se her hvordan Inman Aligner virker Video
 

LiteWire
LiteWire er en gennemsigtig diskret fast bøjle, som hurtig og effektiv retter skæve fortænder. De fleste voksne er ikke glad for at få fastsidende bøjler på tænderne, men med LiteWire bliver man overrasket over, hvor lidt bøjlen bemærkes. En behandling med Litewire tager ca. 6 måneder.

Du kan læse mere om LiteWire her.

Invisalign
Tandregulering med usynlige bøjler

Invisalign er en serie af aftagelige, gennemsigtige skinner, der bliver specialfremstillet individuel til dine tænder. Skinnerne der er næsten usynlige bliver uskiftet ca hver 2. uge.

Dine tænder vil uge for uge gradvist blive reguleret mod den forventede slutposition og et perfekt, smukt smil.

Invisalign skinner er svær at se. Derfor kan du gennemgå behandlingen for at forbedre din fremtidige smil uden at kompromittere din nuværende hverdag. Du kan selv fjerne dine skinner, når du spiser og børster tænder, eller når du vil rense skinnerne. Det, at Invisalign kan fjernes helt, giver dig mulighed for at rense [...]

proteser

Proteser

Proteser

På Dantes Plads arbejder tandlægen og den kliniske tandtekniker i tæt samarbejde og under samme tag.

Som patient opnår du flere fordele ved at få lavet din tandprotese på en klinik med både klinisk tandtekniker og tandlæge. Der kan bl.a nævnes både tids- og økonomiske besparelser samt mulighed for faglig sparring mellem dine behandlere om din behandlingsplan og dermed en optimal behandling der er skræddersyet til netop dig.

Nedenunder kan du læse om de mest almindelige protesetyper.

 

 
Delproteser
En delprotese kan erstatte tænder, som er mistet.
Den kan erstatte en enkelt tand, men er også en løsning hvis du kun har få tænder tilbage. Delprotesen sidder fast på de resterende tænder ved hjælp af støbte bøjler.
Helproteser
Hvis det viser sig, at ingen af dine tænder kan bevares, kan det blive nødvendigt med en helprotese. Den erstatter altså dine mistede eller manglende tænder.
Lad tandlægen undersøge, om nogle af dine egne tænder kan bevares, da dette ofte kan være en fordel.Skal de sidste tænder trækkes ud, gør vi det umiddelbart før vi udleverer protesen, idag er det ikke nødvendigt at gå tandløs. Hvis Deres helprotese ikke sidder tilstrækkeligt fast, kan dette problem afhjælpes ved at indsætte implantater og lave en tryklåsprotese. Tryklåsene sikrer, at protesen altid sidder fast, og at den ikke bevæger sig under tale og tygning.

 

IMG_7655
Permalink Gallery

Akutte behandlinger

Akutte behandlinger

Ved akutte tandproblemer vil vi altid forsøge at afhjælpe problemet på hurtigt som muligt. Kontakt os tidligt på dagen, da vi derved har mulighed for at finde en tid til dig.

Når vi har lukket kan du henvende dig til Tandlægevagten på Oslo Plads 14, 2100 København Ø
www.tandvagt.dk